Monday, February 21, 2022

Uppsats om befolkningstillväxt

Uppsats om befolkningstillväxt



Antalet befolkningsökningar är högre än ökningen av matproduktionen. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Hitta alla. Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke. Stadsmänniskor är ändå avslöjas till oacceptabla områden giftiga föroreningar, uppsats om befolkningstillväxt.





Orsaker till matbrist



Befolkningstillväxten ökar snabbt runt om i världen. Den nuvarande befolkningen runt om i världen är 7. Antalet människor som ökar eller människors liv ökar år för år kallas befolkningstillväxt. Det finns många länder som har problem med befolkningstillväxten i sina länder och det är en utmaning för länder att tillhandahålla faciliteterna. På liknande sätt kommer uppsatsen nedan om befolkningstillväxt att inkludera alla poäng som behövs för studenter och aspiranter. Uppsatsen om befolkningstillväxt och dess effekter listas till uppsats om befolkningstillväxt och människors naturliga behov, uppsats om befolkningstillväxt.


Längre ner i artikeln listas citaten om befolkningstillväxt. Befolkningstillväxten under det nuvarande århundradet innebär en utmaning för människorna och människolivet på jorden. Den snabba befolkningstillväxten runt om i världen ger upphov till behov av många resurser uppsats om befolkningstillväxt levande varelser på jorden. När befolkningstillväxten ökar finns behovet av mark, sysselsättning och många andra grundläggande behov för att upprätthålla människoliv framgångsrikt. Tillväxten av den mänskliga befolkningen kan ses huvudsakligen i endast ett fåtal länder och dessa upptar huvuddelen av världens befolkning.


Eftersom människor bara ökar i vissa länder och dessa länder är tätbefolkade och det uppstår brist för människorna i länder. Den ekonomiska tillväxten i landet beror på befolkningens befolkning och sysselsättning. Med den ökade befolkningstillväxten finns ett behov av sysselsättning och möjligheter för människor att sköta sin familj utan problem. dock, uppsats om befolkningstillväxt, Befolkningstillväxten beror på den nuvarande befolkningens händer. Befolkningstillväxten kommer att ske under en lång period. Under den senaste tiden i världen när tekniken ökar efterfrågan på ungdomar uppstår då alla länder uppmuntrar att ha ett stort antal barn i familjer.


Dessa scenarier tenderar till överbefolkning och snabb befolkningstillväxt under innevarande århundrade. Slutligen kan befolkningstillväxten inte vara kontrollerbar i dag, och många planer måste införas av regeringar för att kontrollera världens framtid. Eftersom antalet levande arter ökar på jorden, vilket tydligt kan säga att den ökande befolkningstillväxten runt om i världen. Men under de senaste århundradena hade det blivit en svår uppgift att kontrollera tillväxttakten. För närvarande finns 7. När människoliv ökar, ökar efterfrågan på människors behov, å andra sidan är landets ekonomi en utmaning för regeringar.


Orsakerna till befolkningstillväxten är att alla behöver öka sin generation och sina familjer på jorden och behovet av barn för de äldre. På detta sätt tror varje person att ha barn som tenderar att öka i befolkningstillväxt. I uppsats om befolkningstillväxt senaste århundradena har behovet av ungdomar för utveckling uppstått. Av det här, uppsats om befolkningstillväxt Regeringen ber folk att skaffa fler barn som kan uppfylla behoven av utvecklingen i länderna. När dessa barn växer och de börjar låta barnen fortsätta sina släktträd, uppsats om befolkningstillväxt. Men denna faktor orsakar befolkningstillväxt som främst är barnafödande. Befolkningstillväxten beror främst på folkets födelsetal och dödlighet.


Födelsetalen var bara 0. Eftersom den enorma befolkningen finns i vissa områden ökar tätheten av människor och efterfrågan på behov ökar. Den ekonomiska tillväxten i landet, uppsats om befolkningstillväxt, möjligheter näring som behövs för landets miljöbalansering och många andra kommer att vara utmaningen för ländernas regering. Förluster på grund av befolkningsökning är miljöföroreningaruppsats om befolkningstillväxt, Brist på naturresurser, avskogning för jordbruksbehov ökar i urbanisering Ökning av industrisetc. Främst är den enorma förlusten för miljön eftersom människorna ökar behovet av mat ökar eftersom det liknande behovet av mark också ökar. De två förhållandena kan inte balansera åt gången och tenderar slutligen att öka mathastigheten och markhastigheten. Världens hungerighet ökar när odlingen av livsmedelsprodukter minskar, vissa länder som afrikanska länder hade en enorm brist på mat och en hög grad av torka uppstod.


Befolkningstillväxten kan inte kontrolleras inom en kort period, så varje person bör tänka på att ett långsiktigt mål för att säkra miljön. Alla regeringar borde ta upp lagar om befolkningstillväxt för att kontrollera födelsetalen. Det är de nuvarande människornas ansvar att tänka på den framtida generationen och minska tillväxttakten på samma sätt bevara resurserna för framtiden. Varje person bör bli medveten om befolkningstillväxten och alla bör utbildas om befolkningens effekter och nackdelar. Så äntligen minska befolkningstillväxten och öka behoven för kommande generationer.


Slutsats: Vi tror att ovanstående uppsats om befolkningstillväxt hjälpte dig att veta några unika saker och okända punkter, uppsats om befolkningstillväxt. Ovanstående uppsats om befolkningstillväxt och dess effekter förklarade alla sätt som påverkar miljön i nuet och även för framtiden. Kära studenter och barn, ni kan ladda ner uppsatsen om befolkningstillväxt i handskrivet format genom att klicka på länken nedan Klicka här. Logga in. ditt användarnamn. ditt lösenord. Glömt ditt lösenord? Få hjälp. Återställning av lösenord. din email. Freshersnow skolor. Hemuppsatser Uppsats om befolkningstillväxt för studenter och barn PDF Ladda ner. Uppsatser Sociala frågor. Innehåll 1 Kort uppsats om befolkningstillväxt 2 Lång uppsats om effekter av befolkningstillväxt 3 Citat om befolkningstillväxt 4 Uppsats om befolkningstillväxt för studenter och barn PDF Ladda ner.


Copyright ©Skolorna. Uppsats om befolkningstillväxt - Viktig länk. För att ladda ner Population Growth Essay PDF. Klicka här.





obligatorisk röstningsuppsats



Indien står inför en stor utmaning som befolkningstillväxt. Regeringen måste spendera mer för att tillhandahålla de grundläggande sakerna till den subventionerade räntan för att tillgodose den massiva befolkningen av BPL-konsumenter under fattigdomsgränsen. Eftersom regeringen ger subventioner på basartiklar, lämnas den med en minimal mängd att användas i, utvecklingsprojekt som hjälper till att öka ekonomin. Regeringen har de färre beloppen att spendera på sociala tjänster som utbildning, sjukhus, bostäder, infrastruktur etc som i huvudsak krävs för ett progressivt land. Därför behöver en planerad tillväxt av vår ekonomi en effektiv kontroll av befolkningsexplosionen. Analfabetism är den främsta orsaken till befolkningsökningen i Indien.


Människor som lever under fattigdomsgränsen BPL är inte medvetna om konsekvenserna av denna befolkningsökning på grund av deras analfabetism. Folk tror att fler barn betyder att de kommer att tjäna mer pengar till familjen utan att inse dess inverkan. Ibland önskar föräldrar en pojke eftersom de tror att han kommer att populärt hans namn och efternamn. Ibland föder de flickbarn i önskan om en enda pojke. Överbefolkning är den främsta orsaken till arbetslösheten i Indien. Vi kan se att miljoner ansökningar tas emot för varje undersökning eller ledig tjänst. Det ökar konkurrensen och ibland använder folk mutan för att få jobbet. Regeringen har tagit olika initiativ för att utbilda folket om fördelarna med familjeplanering.


Några viktiga steg noteras här:. För att göra ett land utvecklat och mäktigt måste varje medborgare i det landet ta steg i sitt eget syfte förutom att skylla på andra. Överbefolkning kan vara den största orsaken till förstörelsen av en nation. Vi måste hitta effektiva lösningar på problemet för att nå framgång som nation. För närvarande faller problemet med överbefolkning under kategorin global kris som växer dag för dag och för varje sekund som går. Denna uppsats är speciellt skriven för att förstå de problem som dess orsaker, dess effekter och viktigast av allt lösningen. Överbefolkning betyder en ökning av antalet människor i ett område än det antal som resurserna i det specifika området kan upprätthålla. Många orsaker ligger bakom detta problem, några är:.


För att leva ett bättre liv behöver varje familj ha ordentlig familjeplanering för att ge sina barn komplett näringsrik mat, rätt tak över huvudet, bästa utbildning och andra viktiga resurser. Ett land kan bara nå framgång när dess medborgare är friska och lever ett lyckligt och tillfredsställande liv. En kontrollerad befolkning är därför nyckeln till framgång för alla länder i världen. Essä om familjeplanering i Indien. Uppsats om världsbefolkningsdagen. Tal på världsbefolkningsdagen. Paragraf om befolkning. Essä om överbefolkning i världen. Hur som helst, varje extra individ bidrar ändå med något till bruttonationalprodukten genom både sitt arbete och sitt utnyttjande.


Liksom någon annan tillgång börjar dock fördelen med att ha mer att förfalla. Varje extra individ innebär mer rivalitet för yrken, mer intresse för logi, administration och olika tillgångar, och mer anmärkningsvärd påfrestning på grunden och naturen. Faktum är att även arbetslösa individer ökar bruttonationalprodukten eftersom de fortfarande är shoppare. De skadliga effekterna på bruttonationalprodukten skulle kanske bli den viktigaste faktorn. Liksom alla andra resurser börjar dock värdet av att ha mer att minska. Varje ytterligare person innebär mer konkurrens om jobb, mer efterfrågan på bostäder, tjänster och andra resurser och större påfrestning på infrastruktur och miljö.


Även arbetslösa ökar BNP eftersom de fortfarande är konsumenter. De skadliga effekterna på BNP skulle bara spela in om nationen måste avstå från nästan alla andra investeringar för att stödja den. Orsaker till arbetslöshet Ordrelaterade orörligheter. Detta anspelar på problemen med att anpassa nya förmågor som är lämpliga för en annan bransch, och innovativa förändringar, t. en arbetslös jordbrukare kan kämpa för att leta efter någon form av sysselsättning i banbrytande industrier. Geografisk orörlighet. Detta anspelar på problem med att flytta områden för att landa en position, t.ex. det kan finnas anställningar i London, men det kan vara svårt att hitta lämplig bosättning eller handledning för sina barn.


Teknisk förändring. I händelse av att det går framåt med arbetssparande innovation i ett fåtal satsningar, kommer det vid den tidpunkten att bli ett fall som är populärt för arbetskraft. Strukturell förändring i ekonomin. Minskningen av kolgruvor på grund av frånvaro av aggressivitet innebar att många kolgrävare var arbetslösa, i alla fall trodde de att det var svårt att få positioner i nya företag, till exempel PCs2. Konsekvenser av fattigdom Fattigdom leder till sjukdomsrelaterade orsakade men undernäring hos små barn är kwashiorkor och murusmus. På vilket sätt kan befolkningstillväxten skada miljön. Befolkningstillväxten påverkar miljön dåligt. Eftersom åkermark kommer att användas för att odla grödor och ekosystem.


När människors befolkning växer i vissa städer eller landsbygdsområden, borde större källor användas och för att behålla befolkningens egendom. Det förstör den ekologiska livsmiljön. Med den ökade belastningen på tillgängliga resurser förstörs många livsmiljöer. Människor använder större resurser och mängden natur kan inte fylla på sina resurser tillräckligt snabbt för att uppfylla våra önskemål. Ekosystemet påverkas också negativt av befolkningsboomen. Jordbruk är en främsta mänsklig hobby som hade gjort landet hundratals och det har dykt upp som en direkt orsak där människor har påverkat miljön. Behovet av måltider är o underbart att naturliga livsmiljöer förstörs och omarbetas till jordbruksmark.


Detta leder till omfattande avskogning på många håll. De påverkar dessutom människors liv varje dag. Generering av avfall. På grund av sina negativa aktiviteter har människan dumpat mer och mer avfall i miljön. Eftersom det konstgjorda avfallet inte längre omvandlas, orsakade det nedbrytning och miljöns potential att ta in extra avfall minskar. Dessutom leder avfall till luft- och vattenföroreningar. Underutvecklade länder följer den tunga industrialiseringens politik som orsakar miljöförstöring. Etableringen av industrier som gödningsmedel, järn och stål, kemiska föreningar och raffinaderier har lett till mark-, luft- och vattenföroreningar.


Markförstöring Intensivt jordbruk omåttlig användning av konstgödsel och bekämpningsmedel har lett till överutnyttjande av mark- och vattenresurser. Dessa har lett till markförstöring i form av jorderosion, vattenavverkning och försaltning. Klimatförändringar Klimatförändringar oregelbundet på grund av oerfarenhet rymmer gaser. På detta sätt tror varje person att ha barn som tenderar att öka i befolkningstillväxt. Under de senaste århundradena har behovet av ungdomar för utveckling uppstått. Genom detta ber regeringen människor att skaffa fler barn som kan uppfylla behoven i ländernas utveckling. När dessa barn växer och de börjar låta barnen fortsätta sina släktträd. Men denna faktor orsakar befolkningstillväxt som främst är barnafödande.


Befolkningstillväxten beror främst på folkets födelsetal och dödlighet. Födelsetalen var bara 0. Eftersom den enorma befolkningen finns i vissa områden ökar tätheten av människor och efterfrågan på behov ökar. Landets ekonomiska tillväxt, möjligheter, näring, behov av mark, miljöbalansering och många andra kommer att vara utmaningen för ländernas regering. Förluster på grund av befolkningsökning är miljöföroreningar, knapphet på naturresurser, avskogning för jordbrukets behov, ökad urbanisering, ökning av industrier, etc. Främst är den enorma förlusten för miljön eftersom människorna ökar behovet av mat ökar eftersom det liknande behovet av mark också ökar.


De två förhållandena kan inte balansera åt gången och tenderar slutligen att öka mathastigheten och markhastigheten. Världens hungerighet ökar när odlingen av livsmedelsprodukter minskar, vissa länder som afrikanska länder hade en enorm brist på mat och en hög grad av torka uppstod. Befolkningstillväxten kan inte kontrolleras inom en kort period, så varje person bör tänka på att ett långsiktigt mål för att säkra miljön. Alla regeringar borde ta upp lagar om befolkningstillväxt för att kontrollera födelsetalen. Det är de nuvarande människornas ansvar att tänka på den framtida generationen och minska tillväxttakten på samma sätt bevara resurserna för framtiden.


Varje person bör bli medveten om befolkningstillväxten och alla bör utbildas om befolkningens effekter och nackdelar. Så äntligen minska befolkningstillväxten och öka behoven för kommande generationer. Slutsats: Vi tror att ovanstående uppsats om befolkningstillväxt hjälpte dig att veta några unika saker och okända punkter. Ovanstående uppsats om befolkningstillväxt och dess effekter förklarade alla sätt som påverkar miljön i nuet och även för framtiden.

No comments:

Post a Comment