Thursday, December 23, 2021

Essä diwali festival

Essä diwali festival



Veta mer. Diwalis dag i indiska hem om den är full av spänning och aktivitet. Många typer av Diwali-gåvor finns tillgängliga på marknaden dessa dagar. Rangoli-dekorationer, gjorda av färgat fint pulver eller sand, är populära under Diwali. Människor dyrkar Gud Ganesha och gudinnan Lakshmi för att få rikedom och välstånd i sitt liv, uppsats diwali festival.





Lång och kort uppsats om Diwali på engelska



Festivalen firas med ojämlik iver och glädje av hinduer, i hela landet. Det firas för att fira att Lord Rama återvände till Ayodhya efter en exil på 12 år, uppsats diwali festival. Rama är en mycket populär hinduisk gudom som är vördad för sin sanningsenlighet och renhet. Hinduer tror att hans återkomst välkomnades av folket i Ayodhya genom att lysa upp gator och hus med små jordoljelampor; därför firar hinduerna dagen som ljusets högtid. Hus dekorerade med lampor i olika färger och storlekar, jordlampor som glittrar vid entréerna och över gränserna och räcken gör utsikten fascinerande. Människor kommer ut från sina hus i nya kläder och bränner kex och fyrverkerier.


Tal om Diwali för skolelever Tal om Diwali för lärare Paragraf om Diwali, uppsats diwali festival. Diwali är en religiös hinduisk festival, som firas som ljusfest genom att tända lampor överallt i hem, gator, butiker, tempel, marknader, etc, uppsats diwali festival. Människor av hinduisk religion väntar mycket ivrigt på denna speciella högtid i Diwali. Essä diwali festival är den viktigaste och favoritfestivalen för alla, särskilt för barn och barn i hemmet, uppsats diwali festival. Använd följande långa och korta uppsats om Diwali för att göra dina barn tillräckligt smarta hemma eller i skolan och motivera dem att veta uppsats diwali festival historia och uppsats diwali festival att fira Diwali-festivalen varje år.


Diwali är en av hinduernas viktigaste högtider. Förberedelserna för Diwali-firandet börjar veckor före festivalen. människor uppsats diwali festival med förberedelserna genom att städa sina hus och butiker. Varje vrå och hörn av husen, butikerna och kontoren städas före Diwali. Dessa dekoreras sedan med lampor, lampor, blommor och andra prydnadsföremål. Människor handlar nya kläder, heminredningsartiklar och presenter till sina nära och kära på denna festival, uppsats diwali festival. Marknaderna svämmar över av olika presentartiklar och godis runt denna tid. Det är en bra tid för affärsmän. Det är också en bra tid att knyta an till våra nära och kära, uppsats diwali festival. Människor besöker varandra runt den här tiden och utbyter presenter som en del av firandet.


På Diwalis dag lyser folk upp sina hus med diyas, ljus och ljus. De gör också rangoli och dekorerar sina hus med blommor. Ritualen att dyrka gudinnan Lakshmi och Ganesha följs i varje hinduiskt hushåll med anledning av Diwali. Det sägs att detta ger välstånd och lycka. Också känd som uppsats diwali festival ljusfestivalen, Diwali handlar om att dyrka gudarna, bränna kex, äta godis och göra glada med sina nära och kära. Det anses vara en av de mest gynnsamma dagarna i den hinduiska kalendern. Diwali är också känd som Deepawali vilket betyder en rad diyas. Festivalen firas med stort iver i hela Indien. Det firas varje år för att fira att Lord Rama återvände till hans uppsats diwali festival, Ayodhya.


En serie ritualer utförs för att fira denna festival. Att tända diyas är en av huvudritualerna för denna hinduiska festival. Människor köper vackra diyas i lergods varje år och lyser upp hela sitt hus som en del av Diwali-firandet. Det sägs att hela staden Ayodhya var upplyst med diyas för att välkomna Lord Rama, Laxman och Sita. Människor fortsätter att följa denna ritual även idag. Detta är ett sätt att behaga gudarna. Husen, marknadsplatserna, kontoren, templen och alla andra platser är upplysta med ljus denna dag. Ljus, lampor och dekorativa lampor tänds också för att öka skönheten. Rangolis tillverkas och diyas placeras mellan dessa vackra konstverk för att förbättra deras utseende. Att utbyta gåvor är en av Diwali-festivalens huvudritualer.


Människor besöker sina kollegor, grannar, släktingar och vänner och ger presenter till dem för att stärka deras band. Den hinduiska kulturen lär oss att leva i harmoni med varandra. Diwali, en av de viktigaste hinduiska festivalerna, främjar känslan av broderskap och enhet mitt i mångfalden. Även om utbyte av godis och lådor med torr frukt var vanligt i tidigare tider, letar man idag efter unika och innovativa presentartiklar. Många typer av Diwali-gåvor finns tillgängliga på marknaden dessa dagar. Människor också uppsats diwali festival gåvor till sina anställda och hemhjälp.


Många besöker också barnhem och ålderdomshem och delar ut gåvor där, uppsats diwali festival. Människor väntar på Diwali året runt och förberedelserna för dess firande börjar nästan en månad före festivalen. Människor utför glatt alla ritualer som är förknippade med det. Enligt den hinduiska kalendern faller Diwali uppsats diwali festival nymånen amavasya under Kartik-månaden. Detta anses vara en av de mest gynnsamma tiderna i den hinduiska religionen. Människor väntar på den här tiden på året för att starta ett nytt företag, byta till ett nytt hus eller köpa en stor tillgång som bil, butik, smycken, etc.


Ett antal mytologiska berättelser är förknippade med firandet av denna festival. Människor som tillhör olika regioner i Indien firar det av olika anledningar. Det kräver dock ett storslaget firande överallt. Diwali-firandet börjar med städning av hus och arbetsplatser. Från tvätt av gardiner till rengöring av fläktar, från rengöring uppsats diwali festival hörnet av huset för att slänga de onödiga gamla prylarna — Diwali är tiden för en grundlig rengöring av såväl husen som arbetsplatserna. Många städbyråer erbjuder speciella rabatter och erbjudanden runt Diwali och gör bra affärer. Folk handlar också olika heminredningsartiklar för att dekorera sina platser. Husen är dekorerade med diyas, lampor, lyktor, ljus, uppsats diwali festival, blommor, draperier och många andra dekorativa föremål.


Människor besöker sina släktingar, grannar och vänner. De byter presenter och umgås med varandra. Många människor håller Diwali-fester för att fira festivalen med sina nära och kära. Glädjen av att fira fördubblas på detta sätt. Många bostadsföreningar anordnar Diwali-fester för att fira tillfället. Det är ett bra sätt att glädjas åt festivalen. Gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha dyrkas under kvällstimmarna. Människor bär nya kläder och ber böner till gudarna. Man tror att tillbedjan av gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha denna dag ger rikedom, välstånd och lycka till. Eldsmäll bränns också som en del av Diwali-firandet. Stora mängder kex bränns denna dag varje år. Även om det erbjuder tillfällig njutning, är dess återverkningar extremt skadliga.


Det bidrar till luft, buller och markföroreningar. Många människor lider på grund av föroreningarna. Diwali utan smällare skulle vara mycket vackrare. De nyare generationerna måste bli medvetna om uppsats diwali festival effekterna av att bränna kex och bör uppmuntras att fira denna festival utan fyrverkerier. Diwali, även känd som ljusets festival, är ett tecken på den hinduiska traditionen. Det firas med glädje och entusiasm av de hinduiska familjerna år efter år. Det är dags att sprida glädje, kärlek och skratt uppsats diwali festival inte föroreningar, uppsats diwali festival. Diwali infaller någon gång mellan mitten av oktober och mitten av november. Det är en av hinduernas viktigaste högtider. Festivalen firas av olika anledningar i olika delar av Indien, uppsats diwali festival.


Ett antal ritualer utgör en del av Diwali-firandet. Att belysa hus med diyas och ljus och att dyrka gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha är bland de viktigaste ritualerna. Även om det till stor del tros att Diwali firas för att glädjas över Lord Ramas återkomst till Ayodhya, är många andra folklores och mytologiska berättelser förknippade med det. Här är några av anledningarna till att denna festival firas. Man tror att Lord Rama denna dag återvände till sin hemstad Ayodhya efter att ha vistats i exil i fjorton långa år. Han åtföljdes av sin bror Lakshman och hustru Sita.


Sita fördes bort av demonen Ravana. Hon hölls som gisslan i hans kungarike tills Lord Rama besegrade honom och förde tillbaka henne. När Lord Rama, Lakshman och Sita återvände till Ayodhya var folket glada och upphetsade. Hela staden var upplyst med diyas. Godis delades ut och folk gladde sig, uppsats diwali festival. Så fortsätter vi att fira denna dag även idag. Essä diwali festival vissa delar av landet anses Diwali vara en skördefest. Detta eftersom det är den tid då ris odlas.


Eftersom Indien huvudsakligen är en jordbruksekonomi är det dags att fira. Stort firande hålls vid denna tid. Festivalen har särskild betydelse för bönderna.





internet bra eller dålig uppsats



Det är den viktigaste och favoritfestivalen för alla, särskilt för barn och barn i hemmet. Använd följande långa och korta uppsats om Diwali för att göra dina barn tillräckligt smarta hemma eller i skolan och motivera dem att känna till historien och betydelsen av att fira Diwali-festivalen varje år. Diwali är en av hinduernas viktigaste högtider. Förberedelserna för Diwali-firandet börjar veckor före festivalen. Människor börjar med förberedelserna genom att städa sina hus och butiker. Varje vrå och hörn av husen, butikerna och kontoren städas före Diwali. Dessa dekoreras sedan med lampor, lampor, blommor och andra prydnadsföremål.


Människor handlar nya kläder, heminredningsartiklar och presenter till sina nära och kära på denna festival. Marknaderna svämmar över av olika presentartiklar och godis runt denna tid. Det är en bra tid för affärsmän. Det är också en bra tid att knyta an till våra nära och kära. Människor besöker varandra runt den här tiden och utbyter presenter som en del av firandet. På Diwalis dag lyser folk upp sina hus med diyas, ljus och ljus. De gör också rangoli och dekorerar sina hus med blommor. Ritualen att dyrka gudinnan Lakshmi och Ganesha följs i varje hinduiskt hushåll med anledning av Diwali. Det sägs att detta ger välstånd och lycka. Även känd som ljusets festival, Diwali handlar om att dyrka gudarna, bränna kex, äta godis och göra glada med sina nära och kära.


Det anses vara en av de mest gynnsamma dagarna i den hinduiska kalendern. Diwali är också känd som Deepawali vilket betyder en rad diyas. Festivalen firas med stort iver i hela Indien. Det firas varje år för att fira att Lord Rama återvände till hans kungarike, Ayodhya. En serie ritualer utförs för att fira denna festival. Att tända diyas är en av huvudritualerna för denna hinduiska festival. Människor köper vackra diyas i lergods varje år och lyser upp hela sitt hus som en del av Diwali-firandet. Det sägs att hela staden Ayodhya var upplyst med diyas för att välkomna Lord Rama, Laxman och Sita. Människor fortsätter att följa denna ritual även idag.


Detta är ett sätt att behaga gudarna. Husen, marknadsplatserna, kontoren, templen och alla andra platser är upplysta med ljus denna dag. Ljus, lampor och dekorativa lampor tänds också för att öka skönheten. Rangolis tillverkas och diyas placeras mellan dessa vackra konstverk för att förbättra deras utseende. Att utbyta gåvor är en av Diwali-festivalens huvudritualer. Människor besöker sina kollegor, grannar, släktingar och vänner och ger presenter till dem för att stärka deras band. Den hinduiska kulturen lär oss att leva i harmoni med varandra. Diwali, en av de viktigaste hinduiska festivalerna, främjar känslan av broderskap och enhet mitt i mångfalden. Även om utbyte av godis och lådor med torr frukt var vanligt i tidigare tider, letar man idag efter unika och innovativa presentartiklar.


Många typer av Diwali-gåvor finns tillgängliga på marknaden dessa dagar. Människor köper också presenter till sina anställda och hushjälp. Många besöker också barnhem och ålderdomshem och delar ut gåvor där. Människor väntar på Diwali året runt och förberedelserna för dess firande börjar nästan en månad före festivalen. Människor utför glatt alla ritualer som är förknippade med det. Enligt den hinduiska kalendern faller Diwali på nymånen amavasya under Kartik-månaden. Detta anses vara en av de mest gynnsamma tiderna i den hinduiska religionen.


Människor väntar på den här tiden på året för att starta ett nytt företag, byta till ett nytt hus eller köpa en stor tillgång som bil, butik, smycken, etc. Ett antal mytologiska berättelser är förknippade med firandet av denna festival. Människor som tillhör olika regioner i Indien firar det av olika anledningar. Det kräver dock ett storslaget firande överallt. Diwali-firandet börjar med städning av hus och arbetsplatser. Från att tvätta gardiner till att rengöra fläktarna, från att städa varje hörn av huset till att slänga de onödiga gamla prylarna – Diwali är tiden för en grundlig rengöring av såväl husen som arbetsplatserna.


Många städbyråer erbjuder speciella rabatter och erbjudanden runt Diwali och gör bra affärer. Folk handlar också olika heminredningsartiklar för att dekorera sina platser. Husen är dekorerade med diyas, lampor, lyktor, ljus, blommor, draperier och många andra dekorativa föremål. Människor besöker sina släktingar, grannar och vänner. De byter presenter och umgås med varandra. Många människor håller Diwali-fester för att fira festivalen med sina nära och kära. Glädjen av att fira fördubblas på detta sätt. Många bostadsföreningar anordnar Diwali-fester för att fira tillfället.


Det är ett bra sätt att glädjas åt festivalen. Gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha dyrkas under kvällstimmarna. Människor bär nya kläder och ber böner till gudarna. Man tror att tillbedjan av gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha denna dag ger rikedom, välstånd och lycka till. Eldsmäll bränns också som en del av Diwali-firandet. Stora mängder kex bränns denna dag varje år. Även om det erbjuder tillfällig njutning, är dess återverkningar extremt skadliga. Det bidrar till luft, buller och markföroreningar. Många människor lider på grund av föroreningarna. Diwali utan smällare skulle vara mycket vackrare. De nyare generationerna måste bli medvetna om de skadliga effekterna av brinnande kex och bör uppmuntras att fira denna festival utan fyrverkerier.


Diwali, även känd som ljusets festival, är ett tecken på den hinduiska traditionen. Det firas med glädje och entusiasm av de hinduiska familjerna år efter år. Det är dags att sprida glädje, kärlek och skratt och inte föroreningar. Diwali infaller någon gång mellan mitten av oktober och mitten av november. Det är en av hinduernas viktigaste högtider. Festivalen firas av olika anledningar i olika delar av Indien. Ett antal ritualer utgör en del av Diwali-firandet. Att belysa hus med diyas och ljus och att dyrka gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha är bland de viktigaste ritualerna. Även om det till stor del tros att Diwali firas för att glädjas över Lord Ramas återkomst till Ayodhya, är många andra folklores och mytologiska berättelser förknippade med det.


Diwali är också en stor kulturell händelse för hinduiska, sikhiska, jainska och buddhistiska diaspororna från den indiska subkontinenten. Den fem dagar långa festivalen har sitt ursprung i den indiska subkontinenten och nämns i tidiga sanskrittexter. Namnen på Diwalis festliga dagar, dokumenterade av Qa Kishore, liksom ritualerna, varierar beroende på region. Diwali firas vanligtvis arton dagar efter Dussehra Dasara, Dasain-festivalen, med Dhanteras, eller den regionala motsvarigheten, som markerar festivalens första dag när celebranter förbereder sig genom att städa sina hem och göra dekorationer på golvet, som rangoli. Västra, centrala, östra och norra indiska samhällen observerar Diwali på den tredje dagen och den mörkaste natten i den traditionella månaden.


I vissa delar av Indien markeras dagen efter Diwali med Govardhan Puja och Diwali Padva, som är tillägnad förhållandet mellan fru och man. Vissa hinduiska samhällen markerar den sista dagen som Bhai Dooj, som är tillägnad bandet mellan syster och bror, [19] medan andra hinduiska och sikhiska hantverkare markerar denna dag som Vishwakarma Puja och observerar den genom att utföra underhåll i sina arbetsutrymmen och erbjuda böner. Vissa andra trossamfund i Indien firar också sina respektive högtider tillsammans med Diwali. Jainerna observerar sin egen Diwali, som markerar den slutliga befrielsen av Mahavira, [22] [23] sikherna firar Bandi Chhor Divas för att markera frigivningen av Guru Hargobind från ett Mughal Empire-fängelse, [24] medan Newar-buddhister, till skillnad från andra buddhister , fira Diwali genom att dyrka Lakshmi.


Femdagarsfirandet observeras varje år tidigt på hösten efter sommarskördens slut och sammanfaller med nymånen, känd som amāsvasya - den mörkaste natten i den hinduiska lunisolära kalendern. Festivalens höjdpunkt är den tredje dagen och kallas för Diwali. Det är en officiell helgdag i ungefär ett dussin länder, medan de andra festdagarna är regionalt observerade som antingen offentliga eller valfria begränsade helgdagar i Indien. Diwali-festivalen är sannolikt en sammanslagning av skördefester i det antika Indien. Diyas-lamporna nämns i Skanda Kishore Purana som symboliska delar av solen, och beskriver den som den kosmiska givaren av ljus och energi till allt liv och som säsongsmässigt övergår i den hinduiska kalendermånaden Kartik.


Diwali beskrevs också av många resenärer från utanför Indien. I sina memoarer från 1000-talet om Indien skrev den persiske resenären och historikern Al Biruni om att Deepavali firades av hinduer på dagen för nymånen i månaden Kartika. som hålls brinna dag och natt' och att familjerna skulle samlas, 'klä sig i nya kläder', sjunga, dansa och festa. Islamiska historiker från Delhisultanatet och Mughal Empire-eran nämnde också Diwali och andra hinduiska festivaler. Några få, särskilt Mughal-kejsaren Akbar, välkomnade och deltog i festligheterna, [54] [55] medan andra förbjöd sådana festivaler som Diwali och Holi, som Aurangzeb gjorde i publikationer från den brittiska kolonialtiden också nämnde Diwali, som t.ex. anteckningen om hinduiska festivaler publicerad av Sir William Jones, en filolog känd för sina tidiga observationer om sanskrit och indoeuropeiska språk.


Lacshmipuja dipanwita, anmärkte Jones, var en "stor festival på natten, till Lakshmis ära, med belysning på träd och hus". Sanskritinskriptioner i sten och koppar som nämner Diwali, ibland tillsammans med termer som Dipotsava, Dipavali, Divali och Divalige, har upptäckts på många platser över hela Indien. En del av inskriptionen, som översatts av Kielhorn, lyder: 'den gynnsamma högtiden av ljus som skingra det djupaste mörkret, som i forna dagar firades av kungarna Ila, Kartavirya och Sagara, eftersom Sakra Indra är av gudarna, den universella monark som känner till de tre vedaernas plikter, som sedan firas här i Ranga för Vishnu, strålande med Lakshmi vilande i sitt strålande knä. Jain-inskriptioner, som Saundatti-inskriptionen från 10-talet om en donation av olja till Jinendra-dyrkan för Diwali-ritualerna, talar om Dipotsava.


Inskriptionen säger att Ramachandracarya byggde och invigde en dramasal med en gyllene kupol på Diwali. Diwali firas av hinduer, jainer, sikher och newarbuddhister, [25] även om det för varje tro markerar olika historiska händelser och berättelser, men inte desto mindre representerar festivalen samma symboliska seger för ljus över mörker, kunskap över okunnighet och god över ondska. Diwalis religiösa betydelse varierar regionalt inom Indien. Festivalen är förknippad med en mångfald av gudar, traditioner och symbolik. En tradition kopplar festivalen till legender i det hinduiska eposet Ramayana, där Diwali är dagen som Vishnus savatar Rama, Lakshmis avatar Sita, Sheshas avatar Lakshmana och Shivas avatar Hanuman nådde Ayodhya efter en 14-årig period i exil och Ramas besegrade armé demonkungen Ravanas ondskas armé i Treta Yuga.


Enligt en annan populär tradition, under Dwapara Yuga-perioden, dödade Lord Vishnu som inkarnation av Krishna demonen Narakasura, som var ond kung av Pragjyotishapura, nära dagens Assam och släppte flickor som fängslades av Narakasura. Diwali firades som en betydelse för det godas triumf över det onda efter Lord Krishnas seger över Narakasura. Dagen innan Diwali minns som Naraka Chaturdasi, dagen då Narakasura dödades av Lord Krishna. Många hinduer förknippar festivalen med Lakshmi, rikedomens och välståndets gudinna och Vishnus hustru. Enligt Pintchman anges början av den 5-dagars Diwali-festivalen i några populära samtida källor som dagen då gudinnan Lakshmi föddes från Samudra manthan, devasgudarnas och Asuras-demonernas kärnande av det kosmiska havet av mjölk. legend som också finns i flera Puranas såsom Padma Purana, medan natten av Diwali är när Lakshmi valde och gifte sig med Vishnu.


Hinduer i östra Indien förknippar festivalen med gudinnan Durga, eller hennes häftiga avatar Kali Shaktism, som symboliserar det godas seger över det onda. Handels- och handelsfamiljer och andra ber också böner till Saraswati, som förkroppsligar musik, litteratur och lärande och Kubera, som symboliserar bokföring, skattkammare och förmögenhetsförvaltning. Mytiska berättelser som delas på Diwali varierar mycket beroende på region och även inom hinduisk tradition, [71] men alla delar ett gemensamt fokus på rättfärdighet, självrannsakan och vikten av kunskap, [79] [80] vilket, enligt Lindsey Harlan, en indolog och forskare i religionsvetenskap, är vägen till att övervinna "okunnighetens mörker". Jeffrey Long, en forskare inom Jain- och hindustudier, säger att i Jain-traditionen firas Diwali i överensstämmelse med "Mahavira Nirvana Divas", Mahaviras fysiska död och sista nirvana.


Den Jain Diwali som firas i många delar av Indien har liknande metoder som den hinduiska Diwali, såsom tändning av lampor och uppbjudande av böner till Lakshmi. Men fokus för Jain Diwali förblir hängivenheten till Mahavira. Sikher firar Bandi Chhor Divas till minne av att Guru Hargobind släpptes från Gwalior Fort-fängelset av Mughal-kejsaren Jahangir och dagen då han anlände till det gyllene templet i Amritsar. Grewal, en forskare inom sikhismen och sikhernas historia, Diwali i sikhernas tradition är äldre än den sjätte Guru Hargobind-legenden. Guru Amar Das, sikhernas tredje guru, byggde en brunn i Goindwal med åttiofyra steg och bjöd in sikher att bada i dess heliga vatten på Baisakhi och Diwali som en form av gemenskapsbindning.


Med tiden blev dessa vår- och höstfestivaler den viktigaste av sikh-festivalerna och heliga platser som Amritsar blev kontaktpunkter för årliga pilgrimsfärder. Diwali är inte en festival för de flesta buddhister, med undantag för Newar-folket i Nepal som vördar olika gudar i Vajrayana-buddhismen och firar Diwali genom att be till Lakshmi. Diwali är en fem dagar lång festival, vars höjd firas på den tredje dagen som sammanfaller med den mörkaste natten i månmånaden. Under festivalen lyser hinduer, jainer och sikher upp sina hem, tempel och arbetsutrymmen med diyas, ljus och lyktor [11] Hinduer, i synnerhet, har ett rituellt oljebad i gryningen varje dag under festivalen.


Mat är ett stort fokus med familjer som deltar i fester och delar mithai. Diwali är en efterskördefestival som firar belöningen efter monsunens ankomst till subkontinenten. Ritualer och förberedelser för Diwali börjar dagar eller veckor i förväg, vanligtvis efter festivalen Dusshera som föregår Diwali med cirka 20 dagar. Varje dag har följande ritualer och betydelse: [34]. Dhanteras, härlett från Dhan som betyder rikedom och teras som betyder trettonde, markerar den trettonde dagen av Kartiks mörka fjortonde dag och början av Diwali. De installerar diyas , små jordoljefyllda lampor som de tänder de kommande fem dagarna, nära Lakshmi och Ganesha ikonografi.


Dagen markerar också en stor shoppingdag för att köpa nya redskap, hemutrustning, smycken, smällare och andra föremål. Enligt Tracy Pintchman är Dhanteras en symbol för årlig förnyelse, rensning och en gynnsam början för nästa år. Choti Diwali, även känd som Naraka Chaturdasi, är den andra dagen av festligheter som sammanfaller med den fjortonde dagen i den andra fjortondagen i månmånaden. Termen "choti" betyder lite, medan "Naraka" betyder helvete och "Chaturdasi" betyder "fjortonde".


På så sätt firas fem dagar av Diwali med stor glädje och entusiasm. Folk började förbereda denna festival för en månad sedan. De städar och målar sina hus. Köp presenter och nya kläder och prylar. Barn förbereder lerfort och himmelslyktor för att hänga ovanför hem. Olika sorters godis som Laddoos, Chuwada, shankarpali, karanjis är beredda och tillsammans med äts av familjer, gåva till vänner och släktingar. Människor dekorerar hus med lampor, lampor, blommor och många andra dekorativa föremål. Studenter har Diwali-semester efter att ha avslutat sitt halva läsår och de njuter av denna festival väldigt mycket genom att äta godis, spränga smällare och bära nya kläder. De får tillfälle att besöka sina vänner och släktingar och spela många spel.


Diwali har religiös betydelse. Det är en urgammal tradition att tända lampor och dyrka gudinnan Laxmi. Handlare dyrkar sina kontoböcker och folk köper nya saker vid Diwalis gynnsamma tillfälle som bilar, hus, mobiler och bärbara datorer. Diwali är också viktigt ur hälsosynpunkt. Diwali kommer under vintersäsongen och vår kropp behöver fler kalorier för att bekämpa den kalla årstiden. Diwali-godis gör oss redo för det. Bönderna har precis avslutat sin skördesäsong och de firar glatt Diwlai för att markera glädjen över god skörd. Jag bara älskar denna Diwali-ljusfestival. Det gör alla människor lyckliga och ger glädje av hopp och lycka och ökar socialt band och broderskap. Människor av alla religioner firar denna festival och den bidrar till religiös och kommunal harmoni i vårt land såväl som i hela världen.


Från ovanstående diskussion och tal och uppsats om min favoritfestival Diwali kan vi dra slutsatsen att Diwali är en individuell del av den indiska kulturen. Shree Ganeshay Namah Exempeltal om naturen på engelska för studenter och alla Introduktion Nature… Läs mer.

No comments:

Post a Comment