Tuesday, March 1, 2022

Essä om den industriella revolutionen

Essä om den industriella revolutionen



Till en början gynnade maskiner som Watt Steam Engine och Spinning Jenny bara de rika industrimännen. De var själva fiender, eller vad? Mångfaldsfrågor i naturvetenskapen och de militära essäproverna. Dessa framsteg gjorde det möjligt för familjer att öka sin produktivitet och produktion. Till sist lättade mekaniseringen helt enkelt arbetarnas arbete.





Anförda verk



Vägen till den industriella revolutionen öppnades av den snabba utvecklingen av transportnätverk - för första gången sedan Romarriket. Från början av George III:s regeringstid utvecklades ett nätverk av kanaler i landet, vilket gav många platser de fördelar som London länge hade haft. Kanalerna genomfördes i alla regioner i landet, och för sin tid betydde de mycket, även om kanalåldern upphör efter införandet av järnvägskommunikationen. Av samma anledning håller också hårt belagda vägar med sina vanliga vagnar snabbt på att bli föråldrade.


Den industriella revolutionen är en ganska lång process för att skapa en modern industriell skala för produktion och marknadsföring av varor. Denna process börjar med uppfinningen av de första vävstolarna och etableringen av produktionen av bomullstyger redan på 1700-talet. Snart i Lancashire finns det en industri - för tillfället i liten skala - i små fabriker Millson där maskiner för vattendragning är installerade. En liknande typ av produktion förekommer i Liverpool. Under 1800-talet är en ökande andel av befolkningen kopplad till massproduktion av varor, och fabrikerna förskjuter mer och mer hem- och jordbruksproduktion från marknaden.


Lyckligtvis, när fabriker blev den vanliga arbetsplatsen för majoriteten av befolkningen, några av uppsats om den industriella revolutionen värsta aspekterna korrigerades: från staten genomförde inspektioner och reglerar producenternas verksamhet, vilket bara kunde avundas av arbetare som är anställda i små fabriker i ett gammalt hem. Nästa uppsats om den industriella revolutionen steget var uppfinningen av ångmaskinen av James Watt och patenterades i. Därefter fortsatte han tillsammans med sina assistenter att arbeta på motorn och perfektade den för alla möjliga uppgifter.


Snart började de mest olika industrierna - kolgruvor, Cornwall tenngruvor, New River Company - alla använda ångdragkraft, och sålunda började ångkanalen gradvis ersätta det traditionella mindre kraftfulla vattnet. Ett annat viktigt steg var användningen av kol vid smältning av järnmalm. Tidigare användes trä till detta, men vid den tiden fanns det lite skog i landet, och användningen av rent kol gjorde järnet skört. Resultatet hittades när kol erhölls från koks första gången. In the Yorkshire urmakare, Huntsman, öppnade receptet för ståltillverkning, smältning av järn med en liten blandning av kol. Som ett resultat, över fyrtio år, växer järnproduktionen.


På hela ön finns nya anläggningar, var och en med sin egen version av ångpannan. Tillsammans med dessa växter en ny klass uppsats om den industriella revolutionen utvecklas i landet — en modern mekaniker. Modern industri har producerat en ny klass - en klass av välutbildade och välbetalda ingenjörer, vars råd hundratals producenter över hela landet lyssnade med vördnad. Till just denna klass hörde familjen Stevenson från Tyneside, uppfinnaren av järnvägskommunikationen. Lokomotivets uppfinnare tillhörde inte den borgerliga klassen - han var bland arbetarna, uppsats om den industriella revolutionen, och han lärde sig läsa först vid en ålder av För första gången sedan anglosaxisk tid, uppsats om den industriella revolutionen, den nordvästra delen av landet, det antika Northumbria och Mercia, var inte mindre viktiga än jordbrukssödra, eller London med dess förorter.


De gamla textilcentren i East Anglia låg i skymundan på grund av den hårda konkurrensen med de nya centren. Fram till slutet av Napoleonkrigen krävde dessa nya centra inget politiskt inflytande, men därefter var denna förskjutning av makt, finanser och politiskt inflytande mot norr och väster anledningen till den kommande reformen av parlamentet. Den industriella revolutionen orsakade en vändpunkt under århundradena - detta var tiden för massinvandring av befolkningen. Män och kvinnor flyttade gradvis till landets industriregioner, och på marken runt dessa områden har det otroligt låga priset på arbetskraft för en lönearbetare i jordbruket blivit uppenbart. Men den nya arbetarklassens levnadsvillkor var oerhört svåra och blev jämna uppsats om den industriella revolutionen allvarlig på grund av höga priser, brist på varor och arbetslöshet, som var följden av Napoleonkrigen.


Perversionerna var mer än tillräckliga för den första perioden av bildandet av den nya ekonomiska formationen, men de var på många sätt en konsekvens och förstärkning av gamla industriers ondska snarare än nya laster. Kolgruvor har funnits i århundraden, i dem fick gruvarbetare alltid lite betalt, försåg dem med fruktansvärda bostäder och tvingades arbeta otroligt uppsats om den industriella revolutionen. Förrän i Northumberland eller Durham var det inte brukligt att undersöka omständigheterna kring gruvarbetarnas död. Kvinnor och barn arbetade också i gruvorna, och de arbetade under fruktansvärda förhållanden i gruvans fuktiga mörker. Kärnan i den industriella revolutionen ligger i övergången till mekaniserat arbete. Under denna process överfördes en betydande del av produktionsverksamheten från personen till maskinen, och arbetaren tilldelades rollen som maskinoperatör.


Men, uppsats om den industriella revolutionen, om den industriella revolutionen medförde vissa fördelar för mänskligheten skulle vi idag leva i en idealisk värld. Som i alla fall har en global omorganisation gett upphov till både sina egna problem och sina offer. Den främsta och mest uppenbara fördelen med mekaniserad produktion är en kraftig ökning av dess volym och en minskning av produktionskostnaden. Förbättring av kvaliteten bör också nämnas - maskinen fungerar mer exakt än en person och undviker slumpmässiga brister. Statistiska uppgifter om produktionsvolymen i de ledande industrierna i de länder där den industriella revolutionen aktivt pågick, visar en ökning av produktionen av varor ibland i flera år.


Således fanns det en mättnad av marknaden med varor med en samtidig minskning av priserna för dem. Tack vare mekaniseringen kunde ett mycket stort antal människor dra nytta av industriproduktionen. Den industriella revolutionen underlättade kommunikationen mellan människor som bodde på avsevärt avstånd från varandra. Mekanisering kom inom transport och kommunikation, eftersom accelererad produktion krävde accelererad leverans av råvaror, accelererad leverans av färdiga produkter och snabb information om olika tillverkningsnyanser. Men som ett resultat, uppsats om den industriella revolutionen, allt var tillgängligt med hjälp av järnväg, telegraf och telefon.


Mekanisering bidrog till utvecklingen av utbildning och människors medvetenhet. Yrket som ingenjör dök upp och blev mycket populärt. Arbetarna var också tvungna att studera: de var tvungna att bekanta sig med instruktionerna till maskinen, studera ritningarna av standardiserade delar. Endast företrädare för okvalificerade yrken kunde förbli outbildade, men de försökte också lära sig åtminstone något om de förstod att utan detta skulle de aldrig få något anständigt arbete. I sin tur kunde mekaniska tryckmaskiner producera många billiga tidningar och billiga böcker. Telegrafen levererade omedelbart information om händelser i avlägsna länder. Ett litet pris för tryckta produkter gjorde det tillgängligt för de fattiga, och deras vyer vidgades.


Dessutom har den industriella revolutionen för alltid satt stopp för kyrkans monopol i angelägenheterna för andligt liv och utbildning, uppsats om den industriella revolutionen. Framtida ingenjörer behövde läras ut matematik, fysik och kemi. Begränsningen av kyrkans ingripande i det sekulära livet kan inte betraktas som positivt - det var ett stort steg mot sant fritt tänkande. Till sist lättade mekaniseringen helt enkelt arbetarnas arbete. Maskiner användes i de mest arbetsintensiva produktionsprocesserna. Ludditerna krävde förstörelse av maskiner och en återgång till tungt manuellt arbete!


De var själva fiender, eller vad? Självklart inte. Fiender var entreprenörerna som drev mekaniseringen av produktionen. Eftersom det inte gjordes för att förbättra mänsklighetens liv. Det blev bara ett mål där, uppsats om den industriella revolutionen. Och hemska saker som dyker upp där:. Girighet förklarar också en annan farlig konsekvens av den industriella revolutionen - miljöproblem. Ingen tänkte på att begränsa utvinningen av råvaror eller rena utsläppen — det ger ingen vinst. Men praxis har visat att dessa negativa yttringar kraftigt minskade när staten insåg sitt ansvar för alla sina medborgares öden, och inte bara företagseliten. För tillfället är det rationell statsmakt som räddar oss från mekaniseringens och nu automatiseringens mörka sidor genom att:.


Liknande metoder tillämpas i alla länder och ger resultat. Naturligtvis måste regeringen vara effektiv för detta. Men detta i uppsats om den industriella revolutionen verkligheten beror till stor del på vanliga medborgare. Den industriella revolutionen, som introducerade maskiner i produktionsprocessen och koncentrerade den till fabriker och stadsområden, har gradvis gjort två typer av landsbygdsproduktion till intet. För det första förstörde det produktionen av mjukpapper hemma hos kvinnor och barn i landsbygdsekonomiska områden, och för det andra sådant hantverk för män som urtillverkning, vävning av korgar, tillverkning av vagnar och vagnar, fräsning, bryggning, påklädning av skor, etc.


På grund av detta förblev byn bara en jordbrukslänk i produktionen, som ett resultat förlorade byborna sin självständighet. De största markägarna och storbönderna använde aktivt stängselpolitik för intensiv markanvändning, men detta drabbade undantagslöst de mest utsatta delarna av befolkningen, som var tvungna att dra sig tillbaka från marken och ansluta sig till den växande uppsats om den industriella revolutionen av arbetarna. Uppsats om industriell revolution: Exempel och tips Innehåll 1 Introduktion till industriell revolution uppsats exempel 2 Exempel på huvuddelen av industriell revolution uppsats exempel 2. Relaterade inlägg: Av möss och män Uppsats: Exempel och tips Personliga erfarenheter Uppsats: Exempel och tips Svarsuppsats: Exempel och tips Visuell analys Uppsats: Exempel och tips Den gula tapetuppsatsen: Exempel och tips Expository Essay: Är högskolan värt det Exempel och tips.


Föregående inlägg Nästa inlägg, uppsats om den industriella revolutionen.





enkla berättande essäämnen



Under 1800-talet är en ökande andel av befolkningen kopplad till massproduktion av varor, och fabrikerna förskjuter mer och mer hem- och jordbruksproduktion från marknaden. Lyckligtvis, när fabrikerna blev den vanliga arbetsplatsen för majoriteten av befolkningen, korrigerades några av dess värsta aspekter: från att staten genomförde inspektioner och reglerade producenternas verksamhet, vilket bara kunde avundas av arbetare anställda i små fabriker på en gammaldags hem. Nästa stora steg var uppfinningen av ångmaskinen av James Watt som patenterades i. Därefter fortsatte han tillsammans med sina assistenter att arbeta på motorn, perfekt för alla möjliga uppgifter.


Snart började de mest olika industrierna - kolgruvor, Cornwall tenngruvor, New River Company - alla använda ångdragkraft, och sålunda började ångkanalen gradvis ersätta det traditionella mindre kraftfulla vattnet. Ett annat viktigt steg var användningen av kol vid smältning av järnmalm. Tidigare användes trä till detta, men vid den tiden fanns det lite skog i landet, och användningen av rent kol gjorde järnet skört. Resultatet hittades när kol erhölls från koks första gången. I Yorkshires urmakare, Huntsman, öppnade receptet för ståltillverkning, smältning av järn med en liten blandning av kol. Som ett resultat, över fyrtio år, växer järnproduktionen. På hela ön finns nya anläggningar, var och en med sin egen version av ångpannan.


Tillsammans med dessa anläggningar utvecklas en ny klass i landet — en modern mekaniker. Modern industri har producerat en ny klass - en klass av välutbildade och välbetalda ingenjörer, vars råd hundratals producenter över hela landet lyssnade med vördnad. Till just denna klass hörde familjen Stevenson från Tyneside, uppfinnaren av järnvägskommunikationen. Lokets uppfinnare tillhörde inte den borgerliga klassen - han var bland arbetarna, och han lärde sig läsa först vid en ålder av För första gången sedan anglosaxisk tid, den nordvästra delen av landet, antika Northumbria och Mercia, var inte mindre viktiga än jordbrukssödra, eller London med dess förorter.


De gamla textilcentren i East Anglia låg i skymundan på grund av den hårda konkurrensen med de nya centren. Fram till slutet av Napoleonkrigen krävde dessa nya centra inget politiskt inflytande, men därefter var denna förskjutning av makt, finanser och politiskt inflytande mot norr och väster anledningen till den kommande reformen av parlamentet. Den industriella revolutionen orsakade en vändpunkt under århundradena - detta var tiden för massinvandring av befolkningen. Män och kvinnor flyttade gradvis till landets industriregioner, och på marken runt dessa områden har det otroligt låga priset på arbetskraft för en lönearbetare i jordbruket blivit uppenbart.


Men levnadsvillkoren för den nya arbetarklassen var extremt svåra och blev ännu svårare på grund av höga priser, brist på varor och arbetslöshet, som var följden av Napoleonkrigen. Perversionerna var mer än tillräckliga för den första perioden av bildandet av den nya ekonomiska formationen, men de var på många sätt en konsekvens och förstärkning av gamla industriers ondska snarare än nya laster. Kolgruvor har funnits i århundraden, i dem fick gruvarbetare alltid lite betalt, försåg dem med fruktansvärda bostäder och tvingades arbeta otroligt mycket. Förrän i Northumberland eller Durham var det inte brukligt att undersöka omständigheterna kring gruvarbetarnas död.


Kvinnor och barn arbetade också i gruvorna, och de arbetade under fruktansvärda förhållanden i gruvans fuktiga mörker. Kärnan i den industriella revolutionen ligger i övergången till mekaniserat arbete. Effekter av industrialismen den industriella omvärderingen var en av de viktigaste vändpunkterna i historien om konstgjorda uppfinningar. Vår klass fick en bild av arbetarna i en textilfabrik i Lancashire-området i mitten av artonhundratalet. Från denna bild kan många frågor ställas. Folk kunde fråga om vilka maskiner som användes i denna fabrik eller i tidens textilfabriker. Eller så kan folk undra över förhållandena i fabrikerna eller hälsoriskerna med att arbeta i...


Uppfinningar i s utlöste en period känd som den industriella revolutionen som har påverkat vår värld idag på en global skala. De konstnärliga ledarna för de olympiska spelen i London skildrade den industriella revolutionen korrekt i anpassningen som presenterades under öppningsceremonin. Detta är tydligt när man utforskar övergången från ett agrarsamhälle till industrialisering; överbefolkning och frågan om kapitalism. Skiftet från en agrarisk kultur till industrialisering utan tvekan... Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards.


Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Uppsats om den industriella revolutionen. Uppsats om den industriella revolutionen. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Anständiga uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Den industriella revolutionen: Effekten av den industriella revolutionen ord 5 sidor. Den industriella revolutionen: Effekten av den industriella revolutionen. Läs mer. Den industriella revolutionen och effekterna av den industriella revolutionen ord 6 sidor. Den industriella revolutionen och effekterna av den industriella revolutionen. Revolutioner: Den industriella revolutionen ord 7 sidor. Revolutioner: Den industriella revolutionen. Industrial Revolution Words 6 sidor.


Övergången till maskinkraft ökade drastiskt produktiviteten och effektiviteten. Detta sträckte sig till järnframställning och kemisk produktion. Det började i Storbritannien och expanderade snart till Västeuropa och till USA. De faktiska effekterna av revolutionen på olika delar av samhället skilde sig åt. De visade sig vid olika tidpunkter. Till en början gynnade maskiner som Watt Steam Engine och Spinning Jenny bara de rika industrimännen. Effekterna på den allmänna befolkningen, när de väl kom, var stora. Före revolutionen skedde det mesta av bomullsspinning med ett hjul i hemmet.


Dessa framsteg gjorde det möjligt för familjer att öka sin produktivitet och produktion. Det gav dem mer disponibel inkomst och gjorde det möjligt för dem att underlätta tillväxten av en större konsumentvarumarknad. De lägre klasserna kunde spendera. För första gången i historien hade massorna en ihållande tillväxt i levnadsstandard. Socialhistoriker noterade förändringen i var människor bodde. Industrimän ville ha fler arbetare och den nya tekniken begränsade sig till stor del till stora fabriker i städerna. Tusentals människor som bodde på landsbygden migrerade till städerna permanent.

No comments:

Post a Comment