Wednesday, March 23, 2022

Uppsats om djurhållning

Uppsats om djurhållning



Insamlingen av räkor och räkor har lika mycket ekonomiskt värde som det monetära värdet från fiskodling. Men ofta förbises de andra verktygen till Tigers förfogande. Det spelar en viktig funktion i den mänskliga civilisationen. Prestandacookies används för att förstå och analysera webbplatsens nyckelprestandaindex, vilket hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna. Premiumuppsats, uppsats om djurhållning.





Slutsats



Sedan tusentals år har djurhållning varit ett viktigt komplement till jordbruket. Växtdelar efter borttagning av spannmål används som foder för boskapsbefolkningen som ger högkvalitativt protein till människan och tjänar ett antal användbara syften. Ökningen av boskapsbeståndet har hållit jämna steg med tillväxten i antalet människor. Sedan A. Fågelpopulationen uppsats om djurhållning multiplicerat ännu snabbare - från cirka 3 miljarder i A. till cirka 11 miljarder år A. De mest folkrika länderna i världen har enorma boskap uppsats om djurhållning också.


Kina är hemmet för cirka miljoner grisar, nästan två av fem i världen. Indien har cirka miljoner getter, miljoner kattdjur, cirka 76 miljoner bufflar. Traditionell djurhållning använde jordbruksavfall, gräs, andra vilda örter och värdelöst organiskt material för att mata djurpopulationen. Det var i huvudsak ett komplement till jordbruksverksamheten. Det var en ko, uppsats om djurhållning, ett par tjurar, en buffel i varje välbärgat hushåll. Getter, tamfåglar, grisar etc, uppsats om djurhållning. uppfostrades av ekonomiskt svagare delar av samhället i allmänhet. Husdjuren var ett utmärkt sätt att transportera gödsel och utförde sådana andra jobb som bevattning, jordbearbetning, plöjning etc.


Boskap tjänade därför människan på flera sätt. I ett jordbrukssamhälle eller ett jordbruksbaserat samhälle, uppsats om djurhållning, husdjur är fortfarande en viktig del av en inhemsk anläggning i de flesta av världens utvecklingsländer. Under innevarande århundrade har djurhållningen förändrats avsevärt. Det är inte längre en underordnad enhet, knuten till jordbruket. Den har förvandlats till en fullfjädrad industri. Det finns två grundläggande skäl till denna transformation:. Ett växande hälsomedvetande har skapat en växande efterfrågan på kött, mjölk och mjölkprodukter, ägg och fisk högkvalitativa proteiner som inte kan tillgodoses med traditionella boskapsproduktionssystem.


Det har skett en fenomenal ökning i globala uppsats om djurhållning spannmålsproduktion som har resulterat i betydande överskott i ett antal länder. Överskottssädet matas till boskapspopulationen som föds upp under noggrant kontrollerade förhållanden för att maximera produktionen. Mer än 1 miljard människor i världen konsumerar minst ett kg. kött varje vecka. Omkring miljoner ton kött produceras i världen årligen. Kina är den ledande konsumenten av fläsk följt av Europa medan USA och före detta Sovjetunionen leder i konsumtion av nötkött. USA är världsledande inom kyckling uppsats om djurhållning och konsumtion. Det har skett en liknande expansion i den globala efterfrågan på mjölk, mjölkprodukter, ägg, fiskar etc. A uppsats om djurhållning del av djurpopulationen som ger mjölk, uppsats om djurhållning, ägg, mjölkprodukter, dukar, ekologisk gödsel, transporter och en effektiv uppsats om djurhållning av omhändertagande av uppsats om djurhållning avfall slaktas för att konsumeras av mänskligheten.


Denna förändring i mönstret för boskapsanvändning har resulterat i ett antal problem för mänskligheten och miljön. Enorma djurpopulationer måste födas upp med hjälp av den senaste tekniken och en stor mängd energi och material som desperat behövs någon annanstans. Små djurhållningsenheter som i huvudsak var ett komplement till jordbruket har fått dimensionerna av en storindustri. Djur på dessa gårdar ägnar sin tid åt att äta en noggrant uppmätt diet under noggrant kontrollerade förhållanden.


Arealen som planterats för att odla djurfoder har ökat från 15 miljoner hektar i A. till cirka 55 miljoner hektar år A. Förvandlingen av vår traditionella djurhållning från små enheter knutna till jordbrukshushåll till en fullfjädrad industri har skapat en mängd olika problem för mänskligheten. Dessa kan sammanfattas enligt följande:. Boskapsskötsel på moderna linjer kräver stora mängder energi och materialresurser. Högkvalitativt djurfoder, vatten, energi och lämpligt utrymme mm. måste ordnas för att föda upp enorma populationer av djur under noggrant kontrollerade förhållanden, uppsats om djurhållning. För att ett fattigt land skaffar sig självförsörjning med spannmålsproduktion krävs bara kg spannmål per person och år. Men ungefär kg spannmål per person och år kommer att behövas om folket äter icke-vegetarisk kost med gram animaliskt protein per dag.


Den traditionella metoden för boskapsskötsel innebar att djurpopulationen mestadels ökade med organiskt avfall från jordbruket, medan faukalt material från boskapspopulationen gav utmärkt organisk gödsel till åkrarna. Denna näringsslinga har störts av modern djurhållning som tenderar att isolera boskap från jordbruksanläggningar. De två lyckas inte nå varandra. Detta multiplicerar problemet med bortskaffande av organiskt avfall. Det har uppskattats att idisslande djur släpper ut cirka 80 miljoner ton metangas i rapningar och gasbildning varje år.


Mikrobiell aktivitet i organiskt avfall och djurfoder frigör också cirka 35 miljoner ton metan per år på en världsomspännande basis. Detta ökar till cirka miljoner ton. Vi har utvecklat en enorm boskapsbestånd som behöver något uppsats om djurhållning äta, något att leva på. Detta har resulterat i en enorm förstörelse av naturlig växtlighet. Med grisar och fjäderfä konsumerar de också foder och foder som produceras på ungefär en fjärdedel av vår åkermark. Även om den är välbekant och allmänt förekommande, har den enorma inverkan som vår boskapsbefolkning har på den globala miljön inte helt erkänts. Överbetning är ett stort hot mot skogar och vildmark i ett antal utvecklingsländer i världen.


Varje år röjs stora områden med skogsmark för att användas som betesmarker. En hög köttkonsumtion och gradvis ökande användning av spannmål som djurfoder är skadligt för det mänskliga samhället. De negativa effekterna av överdrivet köttätande härrör från den felaktiga uppfattningen att vi behöver stora mängder högkvalitativa proteiner för god hälsa och kraft. Detta har fått människor i utvecklingsländer att få i sig nästan dubbelt så mycket protein som de faktiskt behöver. Faran ligger i mättade fetter som finns tillsammans med proteiner i kött och mejeriprodukter. Dessa fetter är förknippade med de flesta sjukdomar hos de rika och rika, som hjärtsjukdomar, stroke och cancer i bröst och tjocktarm, etc.


En kost rik på animaliskt protein är varken hälsosam för människan eller främjandet av den är en klok utvecklingsstrategi. Kött, mjölkägg och mjölkprodukter kommer från sekundära trofiska nivåer medan vegetabiliskt material, frukt, nötter eller spannmål kommer från primär trofisk nivå. För ett fattigt land där människor använder få animaliska produkter kan självförsörjning i matspannmålsproduktion uppnås genom mycket mindre produktion än länder där människor konsumerar övervägande icke-vegetarisk kost. För en fem- till sexfaldig ökning av köttkonsumtionen fördubblas mängden spannmål som krävs för att uppnå självförsörjning per capita och år.


I stället för att främja storskalig, industriliknande förvaltning borde det därför vara bättre om vi uppmuntrar utvecklingen av små djurhållningsenheter och upprätthåller en närmare samordning med våra jordbruksupplägg. Välstånd på gräsrotsnivå ska automatiskt dämpa många av de negativa effekterna som härrör från den enorma boskapspopulation som vi måste föda upp. Detta bör också hålla de problem som skapas av industriliknande djurhållningsenheter inom hanterbara gränser. Sedan urminnes tider har djurhållning varit ett yrke som kompletterar jordbruket i Indien, uppsats om djurhållning. Mjölk, mjölkprodukter, ägg, kött, läderull mm. har alltid kommit från vår boskapsbestånd, vars förmögenheter har fluktuerat med uppgången och uppsats om djurhållning av jordbrukets produktivitet.


Men framför allt är det den organiska gödseln och billig arbetskraft för bevattning, plöjning och transport mm. som våra djur har varit mest uppskattade för. Indien är ett land av heliga ko, uppsats om djurhållning. Det har alltid lagts större vikt vid underhåll av boskap för de återkommande förmåner som de ger istället för uppsats om djurhållning och konsumera dem i sin helhet. Detta framhålls av det faktum att trots att Indien har en enorm boskapsbestånd, har Indien bara cirka registrerade slakterier och en årlig produktion på cirka 4. Kattar och bufflar föds inte upp för köttproduktion.


Det mesta av köttet från stora djur kommer från deras slakt i slutet av deras produktiva livslängd lika mycket eller dragdjur. Till skillnad från västländer finns det i Indien en liten efterfrågan på bearbetat kött som innebär behandling av färskt kött på ett sådant sätt att uppsats om djurhållning mer välsmakande för konsumenterna och kräver lite köksarbete. Det finns få enheter i vårt land som tillverkar förädlade köttprodukter, varav de flesta är begränsade till större städer. Export av bearbetat kött från Indien startade tidigt på sjuttiotalet och i A. det inbringade ett belopp på Rs.


Även om ursprunget till fjäderfäindustrin kan spåras tillbaka till vårt land, som den moderna hybriden har han sina anor till Red Jungle Fowl of India, fjäderfäuppfödning som ett kommersiellt företag. Är bara en ny utveckling uppsats om djurhållning Indien. Tillväxten av indiskt fjäderfä från en trädgårdsaktivitet till en organiserad industri har dock varit fenomenal. Organiserad fjäderfäuppfödning introducerades först på sextiotalet. Idag har den, trots många motgångar, uppnått en produktion på 28 miljoner ägg och miljoner slaktkycklingar. Det har skett en femfaldig ökning av äggproduktionen och en cirka sjuttiofaldig ökning av broilerproduktionen under årets siffror. Men den har nu utvecklats till en välkänd bransch och under de senaste tjugofem åren har den skapat sig en plats bland de stora mjölkproducenter i världen.


Mjölkproduktionen i var ynka 17 miljoner ton per år, vilket ökade till det har uppskattats till cirka 55 miljoner ton per år. Ett viktigt steg mot att förbättra det indiska mejeriet togs år A. när National Dairy Development Board inrättades som startade ett projekt kallat Operation Flood. Projektet syftade till att bygga en livskraftig självförsörjande nationell mejeriindustri på kooperativa linjer. Det berodde på samarbetet mellan människor på gräsrotsnivå, uppsats om djurhållning, småbönderna med små djurhållningsenheter att en så hög tillväxttakt kunde uppnås.


Navigation Hem huvudmeny Hem Om webbplatsens innehåll Kvalitetsriktlinjer Bevara dina artiklar Friskrivning Sekretesspolicy Användarvillkor Copyright Kontakta oss Återgå till innehåll Artikel Delad av. Relaterade inlägg: Kort uppsats om djurhållning Kort uppsats om klimat och djurhållning Vad är behovet av djurhållning? Vilka är fördelarna med djurhållning?





uppsatssport



Detta är inte konstigt eftersom de är våra biologiska släktingar i garderoben. Dessutom har fågelarter som papegoja och duvor också intelligens som vissa papegojor kan prata vissa ord. Dessutom kan delfiner och späckhuggare utföra spektakulära bedrifter i marina parker. Det finns många kontroverser om djurens intelligens. Vissa människor håller inte med om intelligens. De observerar att djur har instinkt snarare än intelligens och de uppger också att Daisy Brittle Star By Wanted For: Daisy Brittle Stars fångar deras byte från tidvattenspoolens golv.


Deras byte inkluderar polychaete maskar, mikroskopiska organismer och små bitar av ruttnande materia. De fångar sin mat med sina rörfötter. htm Senast kända vistelseort: Daisy Brittle Stars bor i tidvattenpooler som sträcker sig från den arktiska södern, till Cape Cod och från Point Barrow, Alaska till Santa Barbara, Kalifornien. De lever i lägre tidvattenzoner som är upp till 5 fot djupa. De är vanligtvis under eller inom stenar, eller grävde ner sig i sanden och leran. Detta distraherar och saktar ner deras rovdjur, som huvudsakligen är fisk, vilket gör att den spröda stjärnan snabbt kan fly.


Deras armar växer tillbaka så fort som 2. Det finns 9 djur i nio olika Phyla. Se till att titta på varje sida. Fokus den här veckan handlar om husdjur och vi lär oss om husdjuren och de ljud de gör, hur de ser ut och vad jordbrukare gör på gården. Åldersgruppen som denna inriktning ägnas åt är småbarn-förskola, därför måste det göras vissa förändringar för de äldre och yngre barnen. Ta till exempel att rita ett favoritgårdsdjur. De yngre tvååringarna kan klottra mer än att rita något som märks. som hette Noa, som var utvald att räddas från en hemsk översvämning som skulle förstöra alla levande varelser och växter på jorden. Han skulle, på Guds krav, bygga en ark och rädda sin familj och sina djur.


Med hjälp av levande bilder mycket detaljerade beskrivningar och en något humoristisk och cynisk ton av vad som hände under denna berömda resa berättar Barnes oss en lite annorlunda version av den ursprungliga Noaks ark-berättelsen. Barnes kapitel börjar med att låta läsarna veta att denna resa inte var en lyxig kryssning och inte heller som vi föreställde oss när vi lärde oss den bibliska versionen som ungdomar. Noah, mannen som valdes att överleva hade hantverkare för att bygga skeppen, eftersom det fanns mer än ett skepp att bygga. Fartygen tillverkades alla av gopherträ; det fanns bås för djur som var säkrade med dubbla pinnlås för säkerhet.


Arterna som gick ombord på fartygen plockades inte ut slumpmässigt, men genom att delta i en skönhetstävling plockades bara det bästa paret av rasarter för att gå upp på fartyget och de andra lämnades att drunkna. Vissa djur togs inte med i par om två utan i par om sju. Dessa djur som kallades "rena djur" hade blandade känslor, eftersom de kände sig överlägsna när de gick ombord på fartyget men inser att de förr snarare än senare kommer att vara Noas och hans familjs middag. Endast de "rena djuren" fick ätas. Men detta faktum motsäger den bibliska versionen eftersom människor i den versionen bara fick äta kött efter att det bara är en timmes bilresa från Kuala Lumpurs internationella flygplats och en och en halv timmes bilresa från Kuala Lumpur.


Anläggningen är en one-stop-plats för affärer och nöjen, den har en internationell mästerskapsgolfbana designad av den berömda australiensiska golfbanearkitekten Ross C. Watson, Water World Theme Park, Animal World Safari, Cowboy Town, Resort Hotel, Condotel and Villas. Resorten, som grundades under året, hade kommit mycket långt för att göra platsen till en plats för alla. Visionen är att bygga ett dolt paradis för att undvika stadens livliga ljud. Byggandet av resorten började med en massiv markfyllning och gräsplantering för golfbanan. Samtidigt börjar villor och fastigheter sin utveckling fas för fas. Den första nöjesparken som någonsin byggts på marken var Water World. Nästa attraktion färdigställdes under året som var Animal World Safari.


Lev upp med sitt namn, Cowboy Town var grundarens visionär för att återuppleva eran av vilda vilda västern. Med hela anläggningen kan man besöka Resort Organism Physiology Paper Tigers är den största av katter och utan tvekan den dödligaste av landrovdjur. Ensamma djur, en existens av oöverträffad överlägsenhet visas i varje steg. De bor i skogsområden och har anpassat sig till att jaga stora djur på grund av sin storlek, kraft och smygande bland många andra egenskaper. Jakt från födseln Liksom alla andra katter visar tigrar tidigt jaktbeteenden när de leker och interagerar med sin miljö.


Även den enkla handlingen av en kattunge som slår i ett snöre visar alla katters naturliga jaktfärdigheter. Rohu och catla är populära fiskar i Indien. Fiskar samlas in från sötvattenpooler, dammar, kanaler och marina regioner. Insamlingen av räkor och räkor har lika mycket ekonomiskt värde som det monetära värdet från fiskodling. Fiskeridepartementet ansvarar för att styra och sätta upp riktlinjer för vattenodlingsproduktion på nationell nivå. Detta är ett fält som har vuxit till att vara kommersiellt gångbart, vilket gör det säljbart för fiskodlare att utöka sina fiskeaktiviteter. Biodling eller biodling utgör en annan viktig del av djurhållningen där honungsbikolonier upprätthålls i bikupor för att utvinna honung ur dem.


Denna praxis använder många viktiga typer av utrustning för att extrahera honung från att ta av knivar, ramar, träkammare och lock. Personer som är involverade i utvinningsprocedurerna rekommenderas att bära skyddsutrustning som handskar, slöjor och nät för att skydda sig mot de svärmande bina. Denna aktivitet bör endast vara välplanerad, övervakad och vägledd av en expert. Honung är huvudprodukten som erhålls från biodling och den är känd för att ge näringsmässiga egenskaper till människan efter rätt konsumtion. Boskapsuppfödning och fjäderfäuppfödning, tillsammans med mjölkproduktion ger möjligheter för småskaliga jordbrukare såväl som arbetstagare på medelnivå på landsbygden. Möjligheter till egenföretagande och även bidrag från kvinnliga arbetare i mjölkproduktion tyder på den socioekonomiska betydelsen av dessa aktiviteter.


I motsats till torka som påverkar jordbruksmarkproduktionen huvudsakligen beroende på regn för sin huvudsakliga försörjningskälla, ger djurhållning bättre anställningsbara villkor för landsbygdsfolket. Timmens behov är att kanalisera och främja medvetenhetsprogram bland ungdomar för att ta bästa praxis från de traditionella, urgamla metoder som redan finns på plats och omvandla dem efter dagens behov. Detta bidrar till att öka avkastningen och produktionen per innehav av boskap och minskar jordbrukarnas exklusiva jordbruksberoende. Utbildning om utfodring av kvalitativt och näringsrikt foder till nötkreatur är ett annat krav för att utveckla bra nötkreatur.


Ökad medvetenhet om snabba vaccinationer av nötkreatur och skadedjursbekämpningsåtgärder för att hålla infektioner borta kan leda till optimal ekonomisk vinst på lång sikt. Avdelningen för djurhållning är ett statligt organ som förbiser frågor i beslutsfattande och utförande av boskapsuppfödning. Särskilda program och initiativ lanseras av regeringen för att bevara och skydda djurhållningen och för att öka produktionstakten genom att stärka stödet till enskilda stater. Frågor som hänför sig till mjölkproduktion, fiske, förbättring av bestånd för boskap och boskapsuppfödning är några av de aktiviteter som hör till detta regeringsorgan.


Att skapa medvetenhet genom hälsoprogram för vaccinering av boskap tillhandahålls till reducerade avgifter till förmån för lantarbetare. Förbättring av infrastruktur och metoder för jordbruksprodukter och inducering av vetenskaplig praxis på gräsrotsnivå är några av de initiativ som tagits av regeringen för att förbättra jordbruksprodukter. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Djurhållning och bostadsproblem Ämne: Miljökategori: Miljöskydd Ämne: Djurskydd Page 1 Ord: Publicerad: 17 december Nedladdningar: 34 Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig.


Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser The Care About Animal Welfare Essay. Vad är Shark Finning Essay. Tigrar är de mest hotade djuren i världen Essay. Ojämlikhet finns även i djurvårdsuppsats. Uppsats om WWf lokala ansträngningar för att skydda människor och isbjörnar från klimatförändringar. Uppsats om njursjukdom hos katter. Analys av Colchester Zoo: History, Ownership, Stakeholders Essay. Forskningsuppsats om djurens välfärd: Lychee and Dog Meat Festival Essay. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Djurhållnings- och bostadsproblem.


Djurhållning och bostadsproblem.

No comments:

Post a Comment